Träningsritt igen

Japp då va det träningsritt igen här i kristinehamn. (läs mer om tid och plats på www.distansivarmland.se) Får se om jag ska va med eller inte.. Beror på vädret.. Får se om jag kanske rider dit eller hur jag gör. :P
Jag behöver spara pengar.. Det kostar ju lite att hyra släp och bensinen.. Även om man inte ska så långt så kostar det i alla fall.. det är en annan sak med tävlingar.. då är det bäst att ha köra dit dom.. då är det ju lite längre bana och tid.
Affe får antagligen nya skor på lördag.. behövs för han har snart inga skor kvar.. de är så nerslipade nu.

Har funderat lite.. eller egentligen väldigt mycket. Och den första april börjar mitt nya liv.. Måste ändra på mig för att det ska gå som jag vill.. Annars så kommer jag förlora allt.. Precis allt.. och jag har något som jag verkligen vill kämpa för också.. Jonas framför allt.. han betyder allra mest för mig..

Nej nu ska jag ge mig.. min kund kom.

ha de


Hockey

Ja då kanske man ska sammanfatta helgen. Har varit i storfors/bjustjärn hela helgen tillsammans med Jonas. Det har varit en HEL mysig helg.

Fredagen började med att jag gick upp sju för att släppa ut hästarna. Åkte hem efter det och skulle äta frukost. Somnade i soffan till halv tolv, stressade upp och åkte till stallet och red. Blev VÄLDIGT mycket senare än vad som va tänkt. Va färdig i stallet runt tre. Åkte hem duschade och packade. Åkte till pappa och åt födelsedags middag, fick lite presenter osv. Åkte till storfors halv sex, pust skulle varit där innan fem, men som sagt blev väldigt sen oga min lilla tupplur. Väl där så stod Fia och väntade på mig :D hehe.. hämtade henne och frida. Åkte hem till Jonas och gjorde mig iordning tillsammans med syster, jonas, linus och anton. Kom till bransstationen typ halv sju. Då va alla redan där. Jonas gick i förväg och öppnade åt dom. Hehehe.. den som håller i festen kommer sist. :D
Kvällen va lyckad tycker jag.. hände inga konstigheter under vistelsen på brandsstationen.. Gick ju på långfredags dansen på folketshus i storfors också. Det va väl kul, lite konstiga saker hände väl. Men det ordnade upp sig.

Lördagen va en trött dag, sov inte så länge, gick till brandsstationen för att städa runt 10-11. Så fint så. Fick VÄRLDENS tandvärk kändes det som. Gjorde hur ont som hellst.. Så ont har jag inte haft på VÄLDIGT länge. Såg bara hur mina pengar försvann i revy där en sväng. Skulle egentligen med Jonas ut och gå men det gick bara inte, så jag gick hem och skulle lägga mig. Väl innanför dörren så plockade jag av mig mitt diadem och vipps så försvann tandvärken. Då hade tydligen diademet suttit och klämt bakom öronen antagligen på en nerv som gick ner i kinden och munnen. Konstigt, men skönt att det va det och inte tänderna. Pust!!!
Åkte ner till pappa en sväng och badade tunna, VARMT!! Sen vid fyra typ så åkte vi till karlstad på hockey.. Det va väldigt spännande.. hehe även om jag inte är speciellt intresserad av Hockey så fanns det väldigt mycket runt ikring att titta på, sen va det rätt kul att kolla på hockeyn också i mellanåt. :D Jonas tyckte det va så kul att jag va med. :D Tyckte jag också.
Sen åkte vi hem till pappa efteråt och pratade lite och åt, Jonas badade lite mera.. Men jag orkade inte, jag va redan trött och badar man tunna i det VÄLDIGT varma så blir man ännu tröttare.
Åkte väl hem runt ett-två..

Söndagen så åkte Jonas till meka för att jobba och jag åkte till pappa, jag och erica gick ut och gick med Sippo. Natha kom också och foljde med, tig upp hunden kajsa på vägen också så hon och Sippo fick leka. Kul de hade.
Kom hem och bakade lite socker kaka.. (solskenskaka, mammas speciella resept).
Åkte till stallet, mockade och åkte hem till pappa igen, åt och badade bubbelbad.. MYS.. Jonas kom och joinade mig efter en stund, han badade tunna. Då blev det ännu mera MYS. :D

Idag så har det varit väldigt lugnt. Gick upp ca tio, gick ner med Jonas till brandstationen. Han skulle åka till kristinehamn och hämtade en massa saker. Så vi gick och packade det som skulle lämnas i kristinehamn i en av bilarna där och så bar det av till kristinehamn. Gjorde bara ett kort stopp hos Jonas föräldrar och fick jätte god blåbärs kaka.. Mums.
Sen åkte vi hem efter att vi varit i kristinehamn och la oss och kollade på film och åt. Jag plockade ur mitt löshår.. Skönt att va utan det nu. Mitt eget hår har blivit riktigt långt. :D hehe..
Sen i alla fall sov vi en stund. Och halv sex åkte vi till hans mamma och pappa igen. Vi skulle äta där, och så fyller Helena år imorgon hela 18 år :D. Och Jenny fyller nästa vecka hon. Så det va liksom födelsedags middag för oss alla. Jenny åker ju tillbaka neråt i landet senare i veckan.
Nu så sitter jag hemma en stund, har skjutsat in helena till fotbollsträning, Eva-Lena ville se Hockeyn hellre än jag. :D Träningen slutar om en halv timme och då bär det av tillbaka.
Jobb Jobb jobb imorgon.. pust. men det behövs.
Nej nu blir det csi en stund.

Ha de..


Hurra Hurra på Saras födelsedag

Jahopp då va man ett HELT år äldre nu då. Tyckte nyss jag fyllde 18, men icke, det va länge sen.. Fyller fan hela 23 år.. Det går SÅÅÅ fort tycker jag.
Farmor va här igår och grattade mig. Kul att träffa dom lite också.. Va längesen. Är så dålig på att åka dit och hälsa på. Får försöka ända på det. Fick en fin blomma och lite money och självklart fika *big smile*.

Fick Affes Back on Track skydd idag. Fick dom av mamma i födelsedagspresent.. HOPPAS de fungerar. Alltså jag ger upp snart. Han va lite svullen nu när jag kom ut. Kan va för att han har stått nu och att han va lindad innan och jag slutat att linda honom nu. Så nu står han inne med Back on Track på sig, tar av dom imorgon bitti och hoppas innerligt på resultat.. Nu har han inte ont i såren längre eller i benet när man tar i det. Fick tvätta det idag utan problem, min älskling är så duktig.. Tänk vad han står ut med. Ska börja använda de nu varje natt. Fast ska ju självklart fortsätta tvätta benet också. Paddarna får ju igång blodcirkulationen och på så vis minskar svullnaden.
Hoppas hoppas hoppas, börjar bli derperat.

Sitter hemma nu ALLDELES ensam. Min syster och hennes kille och hans kompis är på väg hit från falkenberg. De tittar förbi här innan de åker upp till pappa. De ska också vara med imorgon på festen. Min kära syster är ju faktiskt 18 nu så hon kommer faktiskt in. :D hehe.
Skönt med lång helg. mmmmmmmmmmm.. saknar min Jonas massor.. Han e för goo.. Love you darling and you know it.

Nu ska jag glo på tv..
HA de


Björn Gustafsson

Du är en blick, och den är mörk och den är varm, och jag vill dansa med din midja i min arm.
Du är doften av viol, du är restskatten från fjol.
Du är en helt fantastisk tjej. Du är Beatles och Leila key.
Du är glad och elegant, du är laktosintolerant.
Du är strösslet på en glass, du är det roliga i hasch.

Jag kan diska, laga mat, är i tid och aldrig sen, och jag tycker det är jättekul att lyssna på problem.
Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg. Denna sången är till dig...Carina Berg!
Carina, jag tror vi två passar bra ihop. Häng med mig hem till Götet och gör slut med Kristian Luuk.
Carina, du är änden på min fantasi. Du är brödet man vill lägga korven i.
Du är skepp och hoj, du är sodastreamad O´boy. Du är allt en man kan få. Du är bättre än Die hard två. Du är Jane och jag är Tarzan, gör slut med han från Hassan.

Jag är vacker och unik, min pappa är rik.
Jag har tre meter i tak och lakan utav sammet, du kan ta mitt nummer av Kristian efter programmet.
Carina Berg, mitt hjärta slår så hårt för dig. Så gör slut med Kristian Luuk - bli ihop med mig!

Carina, låt oss vandra natten vidare. Dansa nakna tillsammans i en vattenspridare. Carina jag står chanslös, jag är evigt din.
Jag lär dig dansa ganska lätt till lätt plockepinn. Jag ber dig tänka om på 27 centimeter at hotmail.com.
Jag vet att vi skulle passa bra ihop, så kom igen Carina, gör slut med Kristian Luuk!


image61

Här näst..

Här näst kommer nästa träningsritt den 30 mars. KUL.. Då ska jag minsann rida igen, fast den långa slingan den gången. 3 mil. Det är alltså inte nu till helgen men nästa.. Hihi.. Det va som sagt riktigt kul i söndags så jag hoppas på samma rolighet igen. Och det är bra att försöka prova på lite längre med. För har man inget GPS så vet man inte hur långt man rider. Även om man rider kanske tre timmar så beror det ju på tempo hur långt man rider. Så när man träningsrider så vet man ju när man kommer tillbaka hur långt man faktiskt ridit, :D Och så är det bra träning inför hearitten både för mig och Affe, kanske mest för min del hehe.. Se om jag är död när jag kommer tillbaka eller om jag inte tycker det är speciellt jobbigt. Hoppas på bra väder. Det va ju uppehåll i söndags hela dagen i allafall.. Lite dis regn imellan åt men det va inget som man blev helt blöt av. Bara lite fuktig men det blev man ju av svetten vilket fall haha.
Såg ett par riktigt snygga ridbyxor på träningsritten i söndags med, Sofia tror jag hon heter, kompis med frida. Jätte fina och såg bekväma ut. Får man ta och skaffa sig, får kolla med henne vart hon köpt dom. :D

Skönt det är med en frisk häst igen, och han är verkligen taggad när man är ute, han tycker det är så himla kul. och nu när han inte har ont längre när man tar i det så är han ännu gladare och frammåt. Han är så kul när han bara kan springa på i en sorts andra andning till slut utan att pulsen går upp. Fast han kan väl inte springa så hur långt som hellst heller. Men en bra bit i alla fall. När vi är ute och tränar så består den av mest trav. Det ger ju mest stryka. Galopp är mer en flås övning. Eftersom galopp är hans bästa gång art så tar det inte så mycket på musklerna utan mer på flåset och pulsen. Så den ska man väl vara ganska sparsam med. Trav är en bra gång art. :D hehe.. han kan ju trava som fan också.. ökad trav.. När alexandra galopperade travade affe. Han måste se kul ut när han gör det. Riktigt flygande trav. Travar trav kanske.. känns så i alla fall..

Sitter på jobbet som vanligt. Har haft lunch.. Väntar på min kvart i fyra kund.
Ikväll blir det inget stall eftersom Solveig är där idag. Skönt med lite avlastning ibland sådär.. Hinner med en massa andra tråkiga men nödvändiga saker hemma då. Som man inte orkar när man varit i stallet hela kvällen och kommer hem typ nio. Eftersom man jobbat hela dagen också.
Så idag blir det väl att städa och diska.. pust men det måste göras.. Som Jonas säger, det är roligare att komma hem när det är städat och diskat, man känner sig mer välkommen.. och det stämmer ju faktiskt. För kommer man hem och det ser ut som helvete så har man ju egetnligen lust att bara vända i dörren och gå ut igen. Komma tillbaka en annan dag när det är städat.. men tyvärr är det ingen som städar åt en, utan det får man göra så snällt själv. Fast nu har faktiskt Jonas my love städat och diskat åt mig ett ex antal gånger.. STOLT.. Vad hade jag gjort utan honom.. :D LOVE..

Nej nu ska jag ge mej.. kanske skriver mer ikväll när jag städat och säger hur det gick :D hehe..

ha de..

Snyggaste vurpan

Jaaa.. då har man varit iväg och träningsridit distans idag, riktigt kul faktiskt.. Tyckte Affe också. Vi red den korta banan på 1.5 milJag valde den eftersom han haft problemet med benet i början av veckan och sen att han gick ju på antibiotika och så jag ville inte utmana ödet. Men det kommer fler träningsritter och då blir det längre, om inget händer innan. :D hehe..

I alla fall, vaknade av att klockan ringde klockan 8.00. Hade ställt den lite tidigare eftersom jag tänkte jag skulle hinna snozza lite hehe.. och hinna äta frukost. Men när jag stängde av klockan på mobilen då den ringde såg jag att jag fått sms. Det stod att Jonas och dom inte bytt bil med mig på natten så det va min bil som stod här utanför. Jag upp och ringde och frågade ringde upp och frågade vad det va frågan om, och då hade tydligen min bil börjat koka vid statoil, så de hade åkt och bytt tillbaka bil då.
Så det va bara att skynda sig att klä på sig och ut i bilen och dra till storfors. Kom till storfors ca kvart i nio. Slängde mig ur min, och in i Jonas och körde tillbaka till kristinehamn igen. Väl i kristinehamn så ser jag att det inte finns någon bensin i bilen, så det bar av till närmaste bensin mack. Tankade och skulle å hämta transporten. Men upptäckte att jag glömt nyckeln hemma, så det va bara att åka hem och hämta den.
Väl ute i stallet så va det bara att skynda sig som bara den, slängde in alla grejer i bilen, tog in lerhögen till häst. Borstade så gott som det gick, slängde in borstarna i bilen, in med häsen och iväg. Tio i tio åkte jag från stallet, tur att det inte va långt. Va där borta precis tio.
Ur med hästen och skulle börja greja med han, men han hade ingen lust att stå still, det va så mycket att se på, eftersom det va så mycket hästar där.
Då kom Tobbe fram och hjälpte mig att hålla i, TACK!!! Så det gick väldigt mycket smidigare. Blev klar på rätt kort tid, upp och red runt en stund och värmde upp honom lite. Sen bar det iväg med allihoppa. Det fanns två slingor. En kort (1.5mil) och en lång (2.5mil). Lite mer än hälften av oss red den långa, vilket jag egentligen också hade viljat göra, men jag vill hellre ha en hel häst längre än just bara idag.
Va tillbaka först av alla och började sadla av och på med täcke. Skrittade runt honom en stund medans jag pratade med Malin, som är och jobbar på ett arab stuteri långt ner i sverige. Hon kommer hem nästa helg, men vet inte hur sent det blir på fredagen eftersom hon jobbar då också. Och så tar det ca 6-8 timmar att ta sig hem. Beroende på trafiken och om man kör rätt hela vägen :D höhö..
Sen va det krov grillning och lite prat.. Sen blev det så kallt att jag bestämde mig för att åka hem.
Det va som en liten backe ner från brasan ner till parkeringen, och där va man tvungen att gå om man inte ville gå runt allt. Så jag gick ner där, men snubblade när jag nästan va nere och ramlade handlöst rakt ner i en STOR lerpöl som va där. Guuuud va pinsamt.. Men det såg inte ut som om någon såg.. För ingen kollade åt mitt håll när jag tittade mig omkring och de som stid där uppe vid brasan såg inte ner i backe.. Man får väl hoppas att ingen såg, men såg nån så kan jag lova att den fick sig ett gott skratt... hehe.. för det fick jag, även om jag va lerig så stor jag va, och blöt. Och kall.. men men sån händer. :P

Åkte till stallet och gjorde iordning där och släppte ut Affe i hagen. Åkte till mamma och slängde in mina ridkläder i tvätt maskinen och fick låna kläder av mamma.. Åkte och lämnade tillbaka transporten och åkte sen hem... Skönt att va hemma. Nu blir det dusch och sen invänta Jonas :D hehe..

Och till er som deltig i ritten idag.. Guud va kul att det kom så många. Kul..

Kommer med bilder från ritten om några dagar när de är klara.



Träningsritt om ett par timmar

Ja nu är det bara några timmar kvar innan jag ska upp och iväg och hämta transport och till stallet.. :D Träningsritten startar, eller vi ska samlas klockan tio. Så jag lär va i stallet innan nio i alla fall.. Eftersom jag har en kuse som ÄLSKAR att rulla sig, det är det första han gör när han kommer ut i hagen, han äter inte ens först. Camilla berättade att hon knappt inte hinner knäppa av grimmskaftet innan han rusar in och kastar sig på rygg HAHA.. han e allt. Sååå ni kan tänka er hur hans täcke ser ut, det som va så nytt och rent och fint, men icke så länge vill jag lova. :D

Svullnaden är helt borta nu, SKÖÖÖNT.. Han har inte ens ont i såren längre. Utan jag får ta i benet utan att han ens reagerar.. Det känns helt overkligt, för det har jag inte kunnat gjort på länge.. Det va en BRA veterinär nu sist. Så nu kommer han få vara lindad på det benet tills såren har läkt ordentligt. För nu så vill jag inte ha mer mugg på det stackars lilla benet. Så hoppas hoppas att det håller i sig nu..

Idag har det varit ett väldigt växlande väder. Eller ja.. ena stunden sol och andra mulet. Men det har inte regnat något i alla fall.. Hoppas det håller upp hela dagen imorgon när vi ska rida. INTE kul med regn inte. Men peppar peppar får man väl säga annars kommer det SÄKERT regna bara för ajg hoppas på uppehåll. Va i alla fall nere på middagen och hälsade på pappa lite, han bjöd på mat (har saknat hans mat den e så himla god) och så pratade vi lite ekonomi.. Usch jag hatar pengar. Kunde man inte helt enkelt bara få vara oberoende. Men det lär ju aldrig inträffa så jag får helt enkelt rätta mig efter det och vänja mig. Stefan kom förbi för att hälsa på pappa lite, sen kom staffan på deras nya fyrhjuling och hälsade på han också. De skulle ut på sjön så han va och skulle hämta pappa tyckte han. Och sagt och gjort, efter ett tag så åkte de, och jag åkte tillbaka till kristinehamn. Åkte bara hem och bytte om och så åkte jag till stallet. Det va full rulle där ute när jag kom. Alla hade varit ute och ridit lite, vädret va ju perfekt för det. :D hehe. Så jag mockade och gjorde iordning allt innan jag tog in Affe. Borstade och grejade en stund innan jag red iväg. Va ute i ca 2½ timme. Skönt som bara den va det. Och det tyckte Affe med, för han hade öronen frammåt hela tiden och sprallig och het. Han e så go min Affis. Han kommer bli så glad imorgon när han ser att vi ska rida ut med andra hästar. :D
I alla fall så efter ridturen kollade jag hans hovar och såg då att den ena skon va så utsliten att den hade gått av och låg och tryckte på strålen. Så det va bara att ringa Per och tigga och be att han skulle komma och hjälpa mig. Och snäll som han är så satte han sig i bilen och kom. Dagens ängel. :D Så Affe fick en ny sko på den hoven och allt va frid och fröjd. :D

Väl hemma så kände jag bara att GUUUUD va trött jag va.. Och hungrig. Så jag satte på duschen och duschade LÄNGE. Hur skönt som hellst. Sen lagade jag mat och åt och kollade på Melodifestivalen.. Och Chalotte vann YES.. jag hejade på henne.. Fast jag tyckte att Sanna Nielsen va bra också.. Och Linda och Amy. Nordman va med bra.. fast de hade nog aldrig klarat sig i serbien tror jag. :D Och så självklart BWO va ju riktigt bra också.. Höll på dom Chalotte och Sanna. Fast mest på Chalotte.

Jonas kom förbi nyss och hämtade min bilnyckel. Jag ska ha hans bil imorgon eftersom jag inte kan dra med min bil. Han Nicke och Linda skulle ut. Mastis antar jag att de skulle på... Han e så go så.. Min Jonas.. Saknar han här nu. Hoppas han har kul åt mig också. Ska sova snart. :D

Ha de

       
Suris Calle 
                   
 
Min stina fina
            
  
 Satelit  
                  
   
Jag och Affe i ridhuset i storfors



  Stina fina              Stina och örat  



  Min snygga utstyrsel i bilen som jag fick av Syster

Usch och fy

Ja usch och fy på mig själv.. Jag är världens slarvigaste person, när det gäller det mesta.. Tyvärr.. och det får man sota för nu. Hur man än beter sig när man är slarvig så slår det alltid undan fötterna på en i slutändan.. Det kan jag garantera att det gör, för det är precis vad det har gjort för mig nu. Slagit undan fötterna på mig. Och sköter inte jag det här snyggt och prydligt nu kan jag bli av med något jag älskar högt. Min Affe. Det FÅR inte gå så långt, det FÅR bara inte. Jag kommer slita till sista bloddroppen för att det här ska bli bra, Affe är värld att kämpa för.
Hade jag inte haft min Jonas och mina föräldrar hade jag gått under för länge sen. Då hade det liksom inte gått. Då hade det helt enkelt varit kört. Alltså när man tänker efter så FAN va tur jag har egentligen, även om det inte känns så nu. Jag har en mamma och en pappa som gör allt i sin makt för att hjälpa mig på bästa sätt, och jag har en pojkvän som bryr sig och älskar mig, och en underbar häst såklart. Tack vare honom och våra ridturer så kan jag bete mig som folk. Att rida tillsammans med Affe ute i skogen och bara va... fan det e är det bästa sätt att rensa tankrna på.. Det är så svårt att beskirva känslan.. och för en som inte tycker om att rida kommer aldrig at kunna uppleva den känslan som jag har, i alla fall inte inom ridning..

Sååå.. sammanfattning... håll tummarna för mig, det kan jag behöva..

Träningsvärk

Har fått sån himla tärningsvärk. Uj uj.. eftersom Affe är "sjuk" så ska han ändå röra på sig för benets skull. Så jag har gått med han nu i tre dagar, och även sprungit vill jag lova, och jag som inte är van vid att röra på mig (lata jag) så har jag såklart träningsvärk nu.. I skinkorna. Det är de som tar stryk :D benen är ju vana att röra på sig av all lättridning.. Men inte skinkorna.. :D Men det här har gett mig en takeställare. Att om jag får träningsvärk av det lilla, så är det nog verkligen på tiden att börja röra på sig. Och då menar jag kondition och lite styrka i benen.. Armar och så får man ju av själva ridninge, i alla fall dom muskler jag behäver hahaha.. nee då de kommer väl också få va med på ett hörn.:P Men jag är så rädd för att få för stora armar och breda axlar.. det ligger i släkten att man har lätt att bygga muskler där.. jag vet hur jag såg ut när jag tränade kick boxing när jag gick i skolan.

Sitter på jobbet och ska alldeles strax släntra hemmåt. Ska bara förbi någon stanns och handla falukorv. Ska äta makaroner, äggröra och falukorv när jag kommer hem.. Mumms. :D Jonas sitter hemma hos mig med bäbis Edda och Stina fina :D hehe.. Vilket mysigt gäng..

Ha de fint..


Lymfangit

Affe min affe.. Han har fått lymfangit. Veterinären va ute igår och tittade på honom, och kostaterade att han hade fått lymfangit. Så han fick tre sprutor och recept på två läkemedel som han ska få oralt i 5 dagar, och så ska jag lida benet med bomull indränkt med asolsprit. Och själv klart gasbinda och en annan lida över. Det ska han ha i tre dagar, ska lägga om det en gång om dagen. Svullnaden har i alla fall minskat avsevärt sen igår. Måste ju ut och gå med han, och gud vad han vill springa. Han e ju van att få springa långt och länge, och tycker det verkligen är hur kul som hellst. Så han små taktar berdvid mig när vi är ute i en kvart tjugo minuter. Och när vi kommer tillbaka till stallet så vill han stanna och vända och gå en bit till. Fortsätter det såhär bra kan jag rida han på söndag på träningsritten, men det blir bara den korta rundan, man vill ju inte äventyra det hela.. Han kommer bli så glad när han får komma ut. Jag frågade veterinären om det va ok att rida, och att inte läkemedeln skulle ha nån påverkan, men hon sa att de borde inte ha det och så länge han inte är svullen så kan jag va med och rida. SKÖNT, har fan väntat på det här sen i januari då jag anmälde mig.. :D

Sitter på jobbet och skriver idag, har lite lunch. Har herrvkväll här på salongen ikväll, det kommer massa herrar från ett sällskap som kallar sig OT (old table). Thomas från American crew kommer hit och visar upp sina produkter och hur man rakar sig på rätt sätt, med hans produkter självklart :D. Har haft två herrkvällar innan. Första gången va med RT (round table) och andra gången va för allmänheten då man fick anmäla sig hos oss efter att vi satt ut en annons i tidningen om det. Kul med lite omväxling. :D

Jonas kommer ikväll efter handbollsträningen, han behöver verkligen träna nu, han klättrar på väggarna. Han har inte kunnat träna på tre veckor pga förkyldningen han har haft. Men han känner att den nästan är borta och nu kan han inte hålla sig längre. Så ikväll får han avreagera sig lite, få lite ont hahaha.. Det får man när man är handbolls målvakt i ett herrlag och ett damlag på samma dag :D haha.. Dubbel träning för hans del.
Han ska ev jobba dyngn på lördag. Här i kristinehamn.. Det kommer han får göra hela sommaren. Så det e ju kul att få prova på lite inna också.. fast han har ju gjort det många gånger förut men i alla fall :D hehe..

Måste hitta någon som kan vara min/mina groom/ar den 19 april. Frida va sugen att hjälpa mig, men hon har inget körkort så det skiter sig om jag inte hittar en till som kan va med som har körkort. Vet massor annars som skulle kunna hjälpa mig, men ingen av dom har körkort... hmm hmm.. och malin är ju i malmö då kanske också så hon kan inte hjälpa till. :S Hmm hmm.. ja jag får leta vidare.

Nej nu ska jag ge mig, min kund kommer snart..

ha de..

image48

Bowling.

I går samlandes jag, Malin, Virre, Frida, Elin och Jonas här hemma hos mig för att äta lite pizza. Alla bestämdesig för vad de ville ha och jag fick uppgiften att ringa och beställa. Ringde då ner till Empoli och började rabbla upp vad jag ville ha. Mitt i mitt rabblande så säger han i andra änden att han vill prata med min mamma eller pappa. Å jag fatta inget och sa typ : Va?? Mamma?? Öööh jag bor själv så hon är inte här. Han frågade då vad jag hetter, och jag : Öh sara??!. Jag fatta noll.. Och så fick jag fortsätta beställningen.
Virre och Elin fick uppgiften att åka och hämta maten, de va borta en lång stund tills de tillsut ringde och frågade om jag verkligen hade ringt och beställt där. Och jag : Jo jag ringde numret som stod på lappen..
Hon : Ja vi har suttit här jätte länge och ingen pizza. Jag : Hmm.. gå fram och fråga efter dom då. Hon : Ok?! Ja det gör jag. Sagt och gjort så gick hon fram och frågade tillslut. Och dom bara : Öh pizza?! Friska upp mitt minne. Virre berättade vad vi beställt och pizzagubben : Jaså va det en lite flicka som ringde. Virre o Elin : Jo fast hon är inte så ung, hon är äldre än oss. Pizzagubben : Oj då, ber om ursäkt, vi skyndar oss. Ni får såserna gratis.. Oooooo wow.. Såserna gratis, vad generösa snubbar.. NOT.......

Änligen kom Virre och Elin med pizzan och vi fick mätta våra hungriga magar.
Tittade lite på let´s dance innan vi gled ner till Bowlinge. Vi tjejer och Jonas. Väl på bowlingen så ville personalen veta hur Jonas gjorde för att få ett så stort gäng tjejer med sig. Hahahaha.. ett högt fnitter från våran sista utbröt, nu efteråt så kan jag tänka mig att vi lät som ett gäng blondiner i Hugh Effners sällskap.. Typ girls at the playboy mansion.. PINSAMT. Men men kul hade vi.. Och drinkar drak vi. Och mastis gick vi på. Haha..

Jag Malin och Frida gick före Jonas hem. Han kände ju typ var och varannan person där inne och skulle prata. Vi hade ju inte lika kul som han då. Så vi gick hem tidigare. Men Malin hamnade på villospår, så det blev bara jag och Frida resten av vägen hem till mig. Jonas anlände någon timme efter oss och Malin anlände nu på morgonen runt ått nio tror jag.. Så nu är vi alla samlade i en väldigt ruffsig och trött morgon.. Snart ska jag ut till min Affe och mysrida lite. Skogen. Mmmmmm..

Nej nu så.. over and out




I onsdags...

onsdags va jag ridhuset med Affe. Alexandra va där och hjälpte mig att ställa upp hinder.. Provade hennes sadel också.. den va riktigt skön faktiskt. Tycker annars att bomlösa sadlar är så väldigt breda i sitsen men det va inte den här. Den har ju som en typ bom i sig fast det inte är en bom. Svårt att förklara om man inte vet vad det är.. Den är lite mer som en western sadel, fast med lösa paneler som man sätter under som bommar :D hehe.. Nej men den va den skönaste av bomlösa sadlar jag provat faktiskt. Vädligt lik min sadel i känslan att sitta i. Får se i framtiden om jag köper en sån sadel :D hehe.. det får vi se om vi tycker att distansen är kul och om en sån sadel passar Affe.. den förra jag provade fick han ont in ryggen av. Vissa hästar är känsligare än andra. Men en sån som Alexandra har är ju inte som en vanlig bomlös.

Lämnade in mina ridstövlar på lagning idag. Vill inte köpa nya för mina är så sköna och ingådda. Köper man nya måste man gå igenom flera månader av stelhet i stövlarna innan de mjuknar och formar sig efter fötterna. Tänkte istället beställa säkerhets stigbyglar (korjar) så jag kan rida i tenniskor när jag tävlar. Det blir nog väldigt varmt med bode ridskor och ridstövlar eftersom de blir så täta. Fanna ett par billiga i börjes till att börja med. Dumt att köpa på sig massa nu innan sesongen har börjat på allvar. Men tror att jag kommer tycka det är jätte kul. Men man ska kanske inte ha för höga förväntningar.. för då blir man ofta besviken. Ju lägre förväntingar desto roligare kommer man tycka att det är. :P Mitt motto inför distans sessongen :D

Fick hem mitt gröna kort häromdagen också.. beställde då licensen och anmälde mig till Hearitten. Spännande som bara den just för tillfället. Men det är inte förens den 19 april så spänningen hinner släppa lite för att senare komma tillbaka i full styrka när det närmar sig :D hehe. Vet att jag redan skrivit om det men jag tycker det e så kul så jag va tvungen att skriva igen :D hehe

Ikväll blir det lite party med Jonas och brudarna. Vi ska äta och dricka lite först hemma hos mig och sen blir det bowling på Bowlers. Sen får vi se om vi fortsätter ut eller går hem :D hehe.. Så klockan 22 kommer det va full fart på oss.. :P haha..

nej nu ska jag ge mig.. ha de.

I

Ridhuset

Imorgon ska jag till ridhuset i storfors och rida med Alexandra och Erika. Det ska bli kul. :D

Idag är Malin här, hon ska sussa hos mig inatt.. Hon ska med till jobbet imorgon och färga sitt lilla hår :D Den utväxten är inte att leka med alltså ;P hehe..
Å min lilla Jonas är i storfors, han har kör förbud på sin bil, men ska besikta den imorgon :D.. Då kommer han till mig.. ÄNTLIGEN.. börjar kännas väldigt ensamt här utan honom. Jaaa förutom att Malin är här, men hon fyller ju inte Jonas plats precis, för skulle hon göra det så skulle man ju undra vad hon och jag har för förhållande ihop :D hahahahahaha... neee då.. ingen fyller i alla fall Jonas plats.

Anmälde mig till Hearitten igår, det va spännande =D hehe.. Fast det e ju ett tag dit så spänningen hinner nog både gå över och komma några gånger innan vi är framme =D. Nej men ska bli riktigt kul att vara med faktiskt. Se om det verkligen är vad vi vill hålla på med, men det känns så när vi är ute och rider på helgerna sådär långt. Men det e ju inte riktigt så långt som det är på tävlingarna, men det känns verkligen som Affe klarar mycket mer när man kommer hem från en ridtur. Och ändå har jag hållt ett väldigt högt tempo. =D

Fyller ju som sagt år snart :D på skärtorsdagen =P.. den 20 mars. Så den 21 mars, alltså långfredagen så ska jag ha en liten fest i storfors. Det är ju långfredags dansen där, det enda som händer där som går att gå på.. Förutom marknads dansen.. Så det är 2ggr om året det går att festa någolunda i hålan storfors. Annars är det inget å ha.. Tacka vet jag karlskoga, där går det ALLTID att gå ut och veta att det kommer att vara folk ute. Gött de.

Till helgen blir det utgång i kristinehamn. Jonas med resten ska på hockey först och sen utgång i kristinehamn. Vi tjejer och dom som inte ska på hockeyn får snällt vänta här hemma, fast vi kommer ju visseligen ha förfest så det går ingen nöd på oss :D hahahahaha....

Det fanns en plats över till distansutbildningen. Jag har inte bestämt mig om jag ska gå än, det kostar 300 kr och är långt bort. Minns inte exakt vart men det tar ca tre timmar med hästtransport med häst i. Så vi kommer att vara hemma runt fem sex ca. Såååå jag vet inte om jag ska med eller inte. :S
Det är säkert jätte intressant osv. men jag vet inte om jag vågar lägga mer pengar nu.. ligger lite efter med några räkningar.. så det e inte så klokt kanske att springa iväg och lägga ut mer pengar. Hmm Hmm.. men ändå så lockar det mig som bara den, för jag vill ju egentligen.. Usch jag hatar att inte veta vad jag ska göra. Måste hellst komma med ett svar imorgon. Svårt.. yes..

Nej nu ska jag ringa Jonas och sen va lite social med Malin.
Ha en bra kväll..

image48

Här kommer lite bilder..

Här kommer lite bilder från när jag va och för en western tränare i storfors. Alexandra och jag red i samma grupp så vi poserade lite för kameran :D


Bytet färdigt.

Igår så bytte jag och Affe stall. Gick bra faktiskt. Fast han tittade konstigt på mig när jag gick, ungefär som om "hallå du glömde mig, ska vi inte gå hem snart". Men han blir nog mer hemma stadd snart.
Släppte ihop dom imorse klockan sju, va lite jobbigt att pallra sig upp, när man inte ens är van att gå upp så tidigt när man jobbar. :D men det gick bra ändå.
Väl där så hade de redan börjat släppa ut de andra hästarna. När jag kom hade inte ens Affe ätit upp sin mat än. Han äter så sakta sen så va han antagligen lite stressad också eftersom allt va nytt och att han märkte att de andra höll på att gå ut, så han åt inte upp. Men jag ska dit snart och rida, så då får han äta upp resten. För övrigt gick utsläppet väldigt lugnt till. Vi släppte dom samtidigt i hagen och Affe gick iväg en bit och tittade och luktade på omgivningen, men brydde sig inte ett dugg om de andra hästarna. Sen gick alla fram till sina högar och åt. Affe är ju känd för att hellst inte vilja beblanda sig mycket med de andra hästarna, och de såg inte ut att intressera sig för att tvinga honom heller. Tror Affe behöver tid att komma in i en flock sådär. Han tycker inte om hästar som är påflugna och ska hälsa direkt när han kommer in. Då springer han undan. Det va så det blev när han kom till Calle första gången efter att jag köpt honom. Påven va jätte på och Affe ville inte alls. Så tillslut när jag va på jobbet hade Påven jagat honom så att han sprungit igenom staketet. Då fick han byta haga och gå med Tamarillo och Weidar. Det gick bättre, han va lite utanför ibörjan men sen så släppte det och han fick gå lite med dom också.  

Har gått över helt på lusern nu. Så han får två½ kilo nu. uppdelat på morgon och kväll. Så får han lite morötter och betfor till också. Lusern är väl inte så där gör gott vad det verkar på honom.
Han har ju börjat få hösilage nu också. Och det tyckte han jätte bra om. Nu äter han upp allt. Det gjorde han inte med höt. Men det va rätt dåligt det de fick hos Calle. Han fick hosta av det. Så hopps på att det blir bättre nu.

Red med Frida i torsdag, det va riktigt kul. Red ca 1,5 mil. Det va ett bra tempo genom hela risturen, när man rider själv så håller man inte samma jämna tempo. Det blir mer skritt, pga av lathet från min sida dessvärre. Men måste skärpa till mig lite. Så igår när jag red till stallet så red jag samma slinga som jag och frida red, och i samma tempo typ, och det va jobbigt men man får helt enkelt träna upp sig, gud ska jag klara att tävla i sommar så är det bara att bita ihop. Ska vä försöka att börja röra på mig själv lite mer genom att gå och springa. Jag har ju inte världens bästa kondition. Så den måste bättras på.

Trodde att jag tappat bort min puls klocka. Men hittade den i jonas bil i en påse som jag hade haft med mig på western träningen i storfors. Skönt att jag hittade den, Frida hade annars en jag kunde låna, men det är ju ändå tråkigt när saker försvinner. Så skönt att den kom fram.

Nej nu ska jag ut till stallet och ri. :D



PÅ träningsritt i storfors. Fr.hö Alexandra och Barrax, Anette och Repalce, Jag och Affe. Camilla och Sobra

RSS 2.0