Kolla sedeljorden

Jag och Affe på hearitten

Kolla sedeljorden. Där den är öppen från sadeljordstunneln. Det kan vara det som har gett skav på armbågen. Det sitter i samma höjd. Kanske?! Vem vet. Men tänker ändra på det där till nästa gång.


Gränna

Imorgon kväll åker jag till Gränna och hälsar på Malin.. Ska bli riktigt kul.
Kolla in fler bilder efter Hearitten på www.distansivarmland.se och klicka på fotoalbum. Fina bilder. :D

Grace Anatomy va igår. Efter två veckor. Fan va det är bra. Men nu är det två veckor väntetid igen innan nästa program. Antagligen för den där förbannade hockeyn. Arrrg.. Men men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.

Affe får gå utan täcke ute i hagen nu. Skönt för honom. Det är inte ofta han kan vara utan täcke.. han är en sån fryslort. Men i det här vädret så är det bara skönt för honom. Hagen ligger i solen hela dagen så det är varmt och gött :D
Ska dit och rida dressyr idag igen. Bra träning för ans rygg. Köpte linement och har börjat massera in det på ryggen och frambenen. Det verkar fungera för han är mycket mindre öm i ryggen. Han ömmar när han är kall.. han är stel. men linementen sätter ju igång blodcirkulationen och värmer så det fungerar jätte fint. Får andvända det tills jag köper en back on track rygg värmare.. :D

Varlborg närmar sig med storm steg.. Fan va det går fort.

Ha en bra dag, och glöm inte att vara ute och sola er lite. Men tänk på att den e stark nu...

A9 ritten 30 maj

Anmälde mig till A9 ritten det 30 maj igår. Då blir det Clear round... igen.
Funderade först att rida Hökensås ritten den 10 maj emellan men Alexandra satte mig på bättre tankar. Man kan bli lite fartblind när man så gärna vill. Men det lät klokt det hon sa om att det blir väldigt många mil på väldigt kort tid. Och särskillt när man inte har en rutinerad disans häst, än. Kan ju följa med dit i alla fall kanske och hjälpa till med nåt. Finns väl alltid något att göra.
Men A9 ser jag fram emot. Känns som det är hundra år kvar dit men det är ju ändå bara fyra-fem veckor kvar och det går fort som bara den. För vipps så är man där.

Red dressyr på Affe igår. Han börjar bli så duktig tycker jag. Det är lite kämpigt den första halvtimmen innan han slappnar av och söker sig ner på tygeln. Men det som känns kul är att han faktiskt söker sig neråt tillslut. Och det tar mindre och mindre tid varje gång. Kul. För sen när han väl går där nere så går han hur skönt och snyggt som hellst. Värsta sköna traven och galoppen. Känner verkligen hur han arbetar med ryggen, vilket är VÄLDIGT bra.
Man känner ju att man får betalt för mödan när han faktiskt tillsut hamnar där nere. Annars känns det ju bara hopplöst. Det är mycker roligare att rida också när man vet att han kommer dit och sen när han är där så vill man aldrig sluta. Men jag brukar bara rida 5-10 min efter att han kommit ner, bara för att inte förstöra något. Ha det som en extra eftergift. Han ska ju känna att det är bekvämare att gå där nere än där uppe. Att göra det så obekvämt för honom som mäjligt där uppe och sen när han kommer ner bara vara still och göra det så bekvämt som möjligt för honom. Och jag tror han börjar fatta det. :P

Va på granngården i förrgår och handlade lite svampar och så. Köpte en sadelbock.. En lila :D Fanna det eller blå. Men vill ju inte härma Alexandra :D hehe. nej men lila va fint. Ville först ha rosa men det fanns inte och de va inte så dyra så äsch, lila är med fint.
Fick foderstat av KRAFFT igår. Så nu kommer han få 2kg groov 90, 2kg sport, 2dl oil, 4 dl betfor och salt. Sen 9-11 kg hösilage.
Skickade in analysen på hösilaget och vikten storleken och bilder på Affe och så gjorde hon en foderstat åt mig. Berättade också om problemet med hans vikt och att jag tränar han ganska mycket.
Så får hoppas att detta funkar bra.

I helgen åker jag till gränna och hälsar på Malin. Det va nåt öppethus på ett arabstuteri där i helgen så vi ska dit och titta tänkte vi. :D Sen ska vi självfallet rida och så. Skönt att komma bort lite.
Skulle egentligen med Tobbe och Jocke till karlstad på fest. Men vill verkligen till det där arabstuteriet.

Ha en soligt bra dag.

Hearitten

Ja då startade jag och Affe våran första Clear round i lördags. Gick jätte bra fram till sista veterinär grinden där jag blev utesluten pga att han markerade på vänster fram. Han hade fått ett skavsår på vänster armbåge av antingen sadeljorde (vilket vore konstigt eftersom den har en sadeljords tunnel i fårskinn på sig) eller så skavde pulsmätarens lilla knapp som sitter ungefär i höjd med skavsåret. Men antagligen så hade han liteont där eftersom när han sprang så stötte ju skavsåret i mot magen. Det kan ha varit orsaken, för han va varken svullen eller varm i benet. Det kan också va att jag red första sträckan med benlindor och andra utan. Gud det är så mycket som spelar in så man vet inte exakt varför det blev så.. Men det är bra att tänka igenom vad man gjorde för förändringar under andra sträckan som man då kan ändra tillbaka. Eftersom det första stäckan klarade vi oss utan anmärkningar. Svårt svårt.. men det va ändå kul att va med, eftersom jag inte tävlat innan. Nyttigt och kul att se hur allt går till men veterinärgrindar och olika tider och starter osv. Men som sagt bättre lycka nästa gång. :D
Och självklart tack Sofia för hjälpen som hinknisse. :P

Här kommer lite bilder från ritten..

             

Solig dag men mulet intre

Idag är jag ledig.. av vissa anledningar. Solen skiner självklart.. fast det ska man väl inte klaga på.. Alltid skönt med fint väder. Magkatarren har kommit tillbaka.. =S Usch hatar att ha det.. och skaffar jag inte tabletter blir det bara värre och jag börjar spy och äckla mig. Usch.. finns inget värre än att kräkas.. Får väl ta en sväng ner till apoteket sen.
Ska snart åka till stallet tänkte jag.. Tänker va där hela eftermiddagen och kvällen. Pyssla med affe, rida och städa.. Måste förbi granngården också och handla mer foder. Tycker det går åt väldigt mycket, men den stackarn har ju svårt att lägga på sig så han måste ju ha en del. Han får nu. 1½ kg grund 1½ kg energi och 1½ skopa kornkross 2 nävar betfor och salt.Tycker nästan att han har börjat att lägga på sig lite.. men det kanske bara jag som tycker det för att jag VILL det.

Fick mina saker av Tobbe igår också.. JÄTTE FINA.. Tack tack tack..
Det har inte löst sig på lördag än. Alla som jag känner har antingen inget körkort eller så ska de vara med eller är upptagna på annat håll.. Tusan också. Men det löser sig nog. Ska försöka få tag på Sofia först och främst.. Annars får jag väl klara mig utan.. Det blir knivigt men det kommer väl att gå förhoppningsvis.

Funderar på att åka ner och hälsa på Malin nån helg är snart. Det är ju bara 23 mil så det går ju fort. Hon är i ett stall och jobbar starx utanför Gränna. Ska i alla fall dit i sommar och då tar jag med mig Affe. Det ska bli riktigt kul.. Blir nog vecka 31 el 32 då har jag semester :D eller vecka 26. :D Får se när det passa mellan tävlingar jobba osv. Hoppas på att Bäckström vill låna ut transporten till mig några dagar.. Får fråga vad han vill ha för det. Får kolla efter en lämplig bil att dra med också.. min är lite FÖR liten tyvärr..

Idag känner jag inte så mycket.. mest bara tomhet. image40

Empty Room

Sitting here alone with my memories
Staring at a picture of you and me
They say I look fine but if walls could talk
They'd tell you all about how much I break apart
I think we were right but we did it wrong
Ever since you left me I just can't go on
No, I can't even read the news today
'Cause everything reminds me of yesterday

Empty room, Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty room

I never realised it could make me cry
To hear the children laugh and play outside
A walk in the park, shouldn't be that bad
But everything without you seems to make me sad
I thought we were good, we were meant to be
The way it turned out is still a mystery
No, I can't even read the news today
Reminds me of yesterday

Empty room, Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty space, Lonely days
My life goes on
Just like the moon

And to sail across the sky alone
Forever trying to find its home
I can't believe I have to say
I don't know where you are today

Empty room, Empty heart
Since you've been gone
I must move on, Empty space
Lonely days, My life goes on
Just like the moon
Empty room
Empty room

Fuck

Ja det är nog det enda jag kan säga nu.. vet inte hur jag ska uttrycka mig på ett annat vis.. För det finns egentligen inget att uttrycka. Vill vara arg men det går inte.. för det finns inget som finns att vara arg på.. Vill hata, men kan inte för det finns inget att hata.. Kan bara acceptera och vara ledsen.. det är det enda.. att vara arg underlättar en del.. men det finns som sagt inget att vara arg över.. det är som det är och det går inte att tvinga fram känslor som inte finns där... tyvärr.. men that´s life..

Jävla tur att jag har Affe.. Gud vad hade jag gjort utan han?? Ska ALDRIG göra mig av med honom.. Han är så speciell.. Nästan som att han vet när man är ledsen.. Han är så go och tröstar en.. på hästvis. Det känns underligt att skriva så för det låter ju konstigt att det ska komma från en häst.. men det gör det faktiskt.. han/de förstår mer än vad man tror, och de känner känslor mer än vad vi gör. De känner om vi är arga för då är de mer rädda än vanligt, de känner om vi är glada för då är de mer spralliga än vanligt och de känner när man är ledsen för då tröstar de en och verkligen känner medlidande.. känns det som i alla fall.. Affe liksom tar allt så mycket mer försiktigt och liksom tittar sorgset på mig. Kommer man fram så lägger han huvudet mot bröstkorgen och myser.
Världens goaste häst..

Får inte tag i min ena hink nisse.. Hon svarar inte.. hmm.. så jag är en fattig nu, och en med körkort fattig. Frida har inget körkort men kan bara vara med till klockan fyra för då börjar hon jobba i kga.
Hmm vet inte riktigt hur jag ska lösa det hela.. men får hoppas att en lösning kommer upp eller att jag får tag i min förvunna groom :D

kram

tävling till helgen

Till helgen startar jag och Affe våran allra fösta distans tävling. 40 km CR. Ska bli riktigt spännande och så himla kul. Sist jag kollade va det 17 anmälda men det va för en och en ahlv vecka sen :D hehe..
Frida och sofia ska vara med och hinka mig. Mest för träning skull. Att mötas i skogen osv. Så Affe vänjer sig att det faktiskt kan dyka upp människor som bjur han vatten mitt i ingenstanns :D. Det händer ju inte varje dag precis.

Idag började jag klockan 14 men jobbar till 20. Köpte en Harry Potter bok idag. de vises sten. Har läst den innan men för väldigt många år sedan så det ska bli kul att läsa den igen. Den e ju bara för bra.. eller alla böckerna är det. :D

Idag är Jonas min hos optikern. :D Kommer bli så het i glasögon tror jag.. Om han får några men det trodde han att han skulle få.. Tror jag :D
Han kommer till mig imorgon.. Det är en pers att vara ifrån varann tycker jag.. Men den som väntar på något gott i framtiden.. :P hihi..

Nej nu ska jag ge mig..


Falkenberg

Va i falkenberg söndag måndag förra veckan. Hur kul som hellst. Kul och träffa syster också och se hur hon bor. MÅSTE åka ner själv snart och hälsa på under en hel helg så vi får festa tillsammans. Annat när mamsen är med också.. blir inte samma prat då :D hehe..

I alla fall.. vi åkte hammifrån runt nio på söndag morgon. Kom ner till falkenberg runt två. Körde fel först trodde vi.. men det va bara en annan väg. :D
Det va mamma jag morgan emma och sofia som åkte ner. Full bil alltså. Jag körde ner.
Väl framme så blev vi guidade genom falkenberg hem till syster av Anton via telefon. Vi hittade tillslut. Hon hade en mysig liten lägenhet.

När vi kom och hade lagt in alla våra saker i lägenheten så tog vi bilarna och åkte på sight seeing i falkenberg. Först ut till hennes kompis veera. Erica skulle lämna några skor tydligen. Åkte och kollade på hästarna de red.. Fina. Tog lite kort fast bara på den ena av hästarna.. Den som poserade finast. De andra ville inte riktigt komma fram. Men en linslus fanns det allt i hagen att plåta..

Vi åkte ner till havet också och tittade lite. Mamma emma och sofia plockade snäckor.. Jag sprang mest runt och fotade alla. Det kommer lite bilder från falkenberg resan här nedanför. :D
Efter vistelsen vid havet så åkte vi och åt, handlade och hyrde film.

Sen söndagen så bar det av till Gekås i Ullared. Riktigt kul.. Hittade MASSOR av grejer till Affe. Massa saker han kan ha på tävling. :D Fanns massa gröna saker. Täcken, schabrak, ländtäcken :D även tröjor och jacka till mig. Köpte även ett rosa regntäcke till han och ett bett. Köpte en hink också men den glömde vi i kassan när vi gick ut. Synd men men. ingen störra skada skedd.. Den kostade bara 30 kr. Sen köpte jag en ny jacka, mjukisbyxor, klänning, lång munkjacka, sen lite mer häst saker :D..

Nej nu är klockan mycket.. men här kommer bilder från falkenberg och Ullared..



En väng vid havet och en och anna häst :D


Gekås i Ullared

Edda Och Stina

Sitter hemma hos jonas och glorpå tv. Han är och skriver högskoleprovet. Har hundrarna hos mig. Stina och lilla Edda. Edda är jonas mamma och pappas lillahundvalp.. :D
Ska om nån timme åka in till stan (kristnehamn). Ska diska och rida. Har insläpp idag så jag vill inte dit för tidigt. för annars måste jag dit igen senare.

LYCKA TILL ÄLSKLING..

                 

Edda och Stina.. Stina ser inte så villig ut att vara med på kort. Med Edda den linslusen vill posera :D

Hingstvisning

Va på hinsgtvinsing igår. Va kul. Mycket fina hästar fanns det där. Hingstar är väl bara för fina alltså. Showiga..
Affe va tydligen halt i måndags. Vilket jag inte fick veta förens tisdagen. Solveig har måndagar. Antingen så glömde hon bort att ringa eller så struntade hon i det bara.. Tråkigt när det är så. Jag vill liksom veta när det händer saker med MIN häst. Men han va inge halt i tisdags i alla fall och inte igår heller.. Inget svullen va han heller.. Får hoppas det håller i sig. Han kan ju bara ha trampat snett i hagen eller nåt.

Nästa lördag ska jag iväg och rida dressyr för Jana. Det behövs och kommer bli riktigt kul faktiskt. Har lite porblem med galopp ombytena. Han byter bara fram. Så han korsgalopperar. Det lyckas ibland. Särskillt när man har spö. Men han är lite rätt för spön så allt annat med ridningen blir mest bara galet. Han bara springer runt och är rädd för spöt. Tokiga häst :D.

Malin va hos mig igår och färgade håret. Fint det blev. Mörkare under och ljust över. :D Hon är hemma nu från arabstuteriet, va ju inte precis som hon hade tänkt sig.. Visst hästarna va fina och så mend hon som ägde skiten va ju inte alls så speciellt sjyst. Så nu har hon fått jobb i gränna istället. Med hästar alltså. Hoppas det blir bättre där. Lite närmare dit också.. Det är ju skönt så det inte kostar en förmögenhet att åka hem om man vill det ibland.

På söndag åker vi till Falkenberg och hälsar på Erica. Sen på måndag så åker vi till Ullared. Morgan och hans två döttrar ska med. Får se hur dte går. Jag ska i alla fall köra för jag vägrar att sitta bak emellan dom. De är inte så bra på att hålla sams.. och vi ska ju sitta i bilen väldigt länge så.. I'm driving. Ska ju ha Jonas bil så jag har faktiskt rätt att få köra. Mamma kan vara kartläsare :D haha..

Är hemma nu en sväng.. ska städa tänkte jag så jag har en mindre sak att göra ikväll.. :D Ska till mamma och tvätta och äta lite.. :P Det är så långa tvätt köer här och jag behöver tvätta innan helgen.

Men nu måste jag börja.
Ha de..

(''v'') Jonas (''v'')

RSS 2.0