Distans

Anmälde mig och Affe till årets och våran första distans tränings ritt.. Den är på lördag och det ska bli riktigt kul faktiskt. Det är ju inte så vrål långt men vi får pröva på det lite lätt i alla fall.. Spännande spännande.
Det blir i storfors trakterna så jag hittar lätt där :D hehe. fast det blir ju mer som en gemensam ritt runt. Med ett stopp. Så det e ju ingen större prestation egentligen. Blir som en vanlig helg för oss. Fast nu att det är andra hästar med och det är framför allt också en bra träning för herr hettsig. :P

Kom precis från stallet. Affe blir så glad när man kommer, det värmer verkligen i hjärtat när man ser hans spettsade öron och vakna och glada ögon. Gnäggar lite lågt och hälsar en välkommen. Mysigt..

Chino och Misse anlände förut. Så nu e det full rulle här. Gud va de busar. Att de inte tröttnar. :P hehe.

Snart blir det Grace anatomy. :P Har en del kvar av andra sesongen. men det blir nog ett par avsnitt nu i kväll innan sängen. Sen blir det nog nåt, eller några kapitel i Harry Potter.
Återläser 6:ans bok. Harry Potter och halvblodsprinsen.. Måste ju friska upp minnet lite. Den kommer ju snart på bio och så har jag läst sista boken, men det va så längesen jag läste 6:an så jag hade glömt en massa. Nu börjar jag minnas lite när jag kommit en bit in i boken och börjar förstå den sista boken mer. Fösta och sista boken va bäst. Tycker jag. Fösta för att fösta är ju alltid första och det hände rätt mycket i den och sista för att den hade så bra handling och att det hände saker plus att man fick reda på saker som man undrat över i de andra böckerna. Så det va mycket aha upplevelser när man läste sista och det va riktiskt kul och spännande.

Nej nu ska jag starta Grace.. :p
Saknar min Jonas.. synd att han inte kan va här. Men vi ses på söndag iegn... LÄNGE KVAR..
Ha de bra.



Chino o Misse

 Ja då va det torsdag då och helgen närmar sig med stormsteg. :D Ska bli så himla skönt med helg igen. Men veckorna går väldigt fort och det e skönt faktiskt. Har haft rätt mycket och gjort  den här veckan. Malin va här i går och plockade ur sitt löshår. Guuuud va hon knällde över sitt korta hår :P Även så hade hon typ lika långt som jag har nu :P Men som sagt det blev ju nästan två decimeter kortare utan löshåret i.

Lånade ut misse till Malin igår. :P Han och Chino är ju bästisar och älskar att leka tillsammans. Eftersom jag ändå inte va hemma så kunde hin lika gärna ta med han till sig. Bra om han vänjer sig att åka bil och även va på andra ställen. Så han kan följa med lite sen. Eftersom jag är mycket hos Jonas. Och så kan Malin ha han ibland.

Malin och Malin och ev. Frida ska väl åka till norge och jobba och bo en tid. Så då blir jag och Jonas foster föräldrar till lilla Chino. Å gud va kissen kommer bli glad. Tror även stina kommer och bli glad också när hon får en lekkambrat att busa med. :D

I eftermiddag åker Jonas till Em för att jaga dovhjort. Kommer hem på lördag kväll eller söndag. Kommer sakna honom hur mycket som hellst. Jag och Wicky ska fördriva tiden med att roa oss lite på statt.. Ska vara hundvakt åt lille Chino också. Malin och Malin ska till norge och festa hela helgen. De åker imorgon förmiddag så Chino och Misse kommer redan ikväll. Slipper jag va ensam på fredag kväll. :D Så det blir jag Chino, Misse och Grace Anatomy och så självklart lite godis.

Nej nu ska jag ge mej för jag sitter på jobbet.

ha de
Saknar min Jonas

Oj oj..

Ja oj oj säger man ju bara. Halkigt som bara den idag, glider fram istället för att rullar med bilen.
Vet egentligen inte vad jag ska skriva idag.. skrev så mycket igår. Så det finns inte så mycket att skriva idag.
Ska alldeles stax åka till Jonas. Han åker bort imorgon. Och är borta till söndag. Sak ut med Wicky i helgen på statt, och så ska jag vara hundvakt åt Chino. Får se om Jonas kommer och hämtar mig på natten efter statt eller om jag får bli kvar hos Malin, i hennes lägenhet.

Nej nu ska jag åka..


Funderingar

Ja det finns det många av. Funderingar alltså. Man kan inte leva med dom men heller inte utan dom. Det är så livet är. Man kan inte göra något åt det. Det är bara att acceptera.

Och du vet att jag finns här när du känner dig redo, jag kommer alltid att vilja och vara din vän. Det vet du. Jag gjorde ingenting med mening för att såra dig på något sätt. Och gjorde jag det så ber jag tusen gånger om ursäkt. Hoppas vi kan vara vänner i alla fall, för du är en underbar vän. För bra för att mista. Jag har träffat en som jag tycker väldigt mycket om. Och jag hoppas att du en dag kommer att vara glad för min skull. Saknar dig. Du betyder mycket för mig som vän.
Du vet vem du är.

Nu blir det csi miami.. har kollat på tre Grace Anatomy avsnitt. :D Skit bra.

Godnatt och sov gott..

Puss till min Jonas.. ( '' v '' )
                                           v

Förtjänar

Jahopp, då sitter jag på jobbet och väntar på min sista kund, Anina. Hon ska färga håret och klippa sig lite...
Hon kommer inte förens kvart över sex så jag har en stund rast. Kan vara skönt faktiskt. Anina är lätt att färga, hon vill vara mörk och sen klippa topparna.. Inge knövel där inte :P

Hon som skulle komma och kolla på Affe igår kom. Hon provade att rida honom och allt kändes faktiskt bra. Hon va duktig och lugn. Så jag kan nog vara lugn när hon är där.. :P Vill ju inte att någon ska vara dum mot min älskling ju. Så det blir måndagar och onsdagar som hon ska vara där. Sen nån helgdag ibland. Men dom dagarna vill jag inte lova bort eftersom det e de enda dagarna jag kan rida på dagen. Och då vill jag ju hellst göra det, men självklart så om jag ska bort eller om hon jätte gärna vill just en lördag eller söndag så får hon självklart ta en sån dag ibland.

Tvättade bilen idag, böhövligt faktiskt. Den va grå och inte vit. Den blev väldigt mycket renare, men som sagt det behövs ta rost på den snart. Jag vill ju inte att det ska ta över hela bilen snart. Vet inte om jag ska försöka göra det privat hos någon man känner eller om man ska lämna in bilen så det blir ordentligt. Men jag vet inte hur mycket det är värt att lägga ut på en så pass gammal bil. För jag får ju inte så mycket för den om jag säljer den, fast jag får självklart mer för den utan rost. Men som sagt kanske inte så mycket så det lönar sig. Får se vad jag gör.

Å så en sak till så tycker jag faktiskt att jag förtjänar att få vara lycklig. För det är jag verkligen nu. Men för vissa så sticker det i ögonen när andra är lyckliga. Kan de inte bara var glada för de som är lyckligas skull. För sen när dom blir lyckliga så kan jag lova att de som redan är det blir glada för deras skull.. Blir jag i alla fall. Synd bara att en del andra inte är det för min skull. Jag har varit olycklig en längre tid av olika anledningar som vi inte ska gå in på nu, och därför tycker jag faktiskt att det är min tur nu. Eller?!

Jonas är bland det bästa som hänt mig på länge. Vi fungerar så bra ihop och jag tycker verkligen om honom och även allting runt omkring. Släkt, vänner, djur osv.
Synd bara att jag tycks ha förlorat en så bra vän.. det svider verkligen i hjärtat.

Nej nu blir det ett väldigt långt blogg meddelande den här gången men det kan ju bero på också att jag inte skrivit på ett tag och verkligen hade massor att skriva om..

Ha de..

Veterinär

Imorgon kommer förhoppningsvis veterinären och kollar på Affe. Hon kunde inte lova att hon kunde eftersom hon har jouren och kommer det något mer bråskande så kan hon inte komma.
Affe har ju ett jätte läskigt sår på bakbenet. Det blir bara värre och fulare och han har börjat svullna. Så hon sa att det nog va bäst att hon kom ut och kollade för säkerhets skull. Det e ju så svårt att hålla såren rena nu när det är så lerigt i hagarna. Stackars min plöpp. Han har jätte ont, fast han är inte halt. Hon sa att det va viktigt att han höll igång och inte blev stående för länge. Så han ska bli riden regelbundet så länge han inte är halt. För att hålla igång blodcirkulationen.

Nej nu ska jag sova..

Ha de..
Bakifrån

Nästan klart

Jahopp då va det nästan klart då vem som kommer bli min medryttare til Affe. Det är en tjej till som har hört av sig till mig om honom. Hon är lite äldre än den andra och verkar mer utbildad. Men båda får självklart provrida Affe. Så väljer jag ut efter det sen.
Va precis ute med stina. Hon kom och väckte mig, det va verkligen kris tror jag, för hon sprang ut och satte sig nästan på en gång och kissade rätt länge. Hon va trött på att jag sov kan jag tänka mig. Hehe. Ska nog kanske vara hundvakt åt henne i helgen, så hon ska med till karlskoga till Malin på lördag..

Nej nu ska jag äta lite och glo på ett avsnitt av Grace Antaomy, fick andra sesongen igår av Madde. GÖTT!

StinaluttanArabian Flame Alias. Affe

Väntar...

Sitter nu hemma igen och väntarpå att klockan ska gå.
Jonas är och tränar nu. Handboll. Han skulle komma dirket efter sen. Skynda. Miss you.
Tyvärr kollade jag färdigt på alla avsnitten av Grace Anatomy igår, men  får andra sesongen imorgon. Då blir det mer Grace tittande :P

En tjej som svarat på min annons om medryttare till Affe kanske kommer och provrider på lördag. Hon visst einte om hon kunde då men skulle kolla upp det och höra av sig till mig.
Hoppas Hoppas hon e bra. Skulle vara skönt att få lite avlastning och öven känna att man inte har fåligt samvete bara för att man inte är där och rider. Då kan jag ta det lugn en eller två kvällar i veckan med gott samvete och veta att han får röra på sig i alla fall. Men som sagt hon tjejen måste ju passa ihop med Affe också. Kan inte ta första bästa, vill ju som sagt veta att han har det bra när jag inte är där.

Det här med blogg va ju faktiskt riktigt kul :P Man kan liksom skriva av sig lite.. Tankar och sånt. Skriver liksom inte till någon speciell. Så får den som är intresserad läsa och den som inte är det kan helt enkelt bara skita i det.
Fast det verkar som om de flesta faktiskt tycker om att läsa bloggar. Det gör i alla fall jag. Se vad folk tycker och tänker utan att egenligen prata med dom.

Till helgen blir det förhoppningsvis fest.. HOPPAS HOPPAS HOPPAS :P Come on Malin :P


Hmm ska nog ta mig i kragen nu och hoppa in i duschen..

401694-4image9image10

Min Affe Min Affe

Min Affe e bland det bästa som har hänt mig. Han e så himla gooo.. love him.'
Va ledig idag från jobbet så jag va ute och red här på middagen, hur skönt som hellst. Va ute i två timmar och bara lulla runt. Mycket trav och galopp,allt för att få upp kondisen på min Affis till våren.
Beställde tränset här nu igår, men det va inte i lager så jag får det inte förens om typ tre veckor. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller hur är det man brukar säga?!

Jonas va tvungen hem och plugga idag för han låg så efter, rätt mycket pga mig eftersom han har prioriterat bort det och varit med mig istället. Sen ikväll har han handboll så om han kommer så kommer han sent..
Om han kommer så ska jag minsann kramas :D mysigt det..

Sitter hos mamma och väntar på att tvätt maskinen ska bli kvar. Min syster har slarvat bort min ena nyckel som även min tvätt stuge nyckel satt på så jag får åka hit och tvätta. Får ringa hyresvärden och se om jag kan få en ny. Även en till extra nyckel.

Ska snart hem och försöka diska lite, inte för att det e så mycket men det är bättre att ta det innan det blir mycket, vilket jag är väldigt specialist på att göra..

Hoppas på att Malin vill med ut i helgen. Jonas ska bort så jag tänkte passa på att gå ut och dansa lite med Malin å gänget om de vill med, det e ju ändå lönehelg.. :P Det kan man ju inte missa.. hehe.. nee mne det va ett tag sen jag va ute, eller ja juldagen, men det känns länge.. :P Man får passa på medan man kan..
Nej men nu ska ajg nog släntra hemmåt..

ha de

Ännu ett

ja då sitter man här och skriver ännu ett blogg medelande.. :D rätt kul faktiskt..
Sitter på jobbet med en kund i tork huvan, min sista för idag.. klockan är ju ändå 18:55.
Blir bara hem sen och trycka lite mat sen stallet.. Blir nog paddocken idag.. lite dressyr. Eller mer markövning egentligen.. Red ju hela helgen väldigt hårt.
Har lagt ut annons efter en medryttare till Affe, som ska hjälpa mig en till två dagar i veckan.. Har fått ett svar från en tjej som verkar intressant. Men som sagt jag har inte träffat henne än och så ska det passa med Affe också. Jag vill känna mej lugn när jag vet att personen ifråga är där. Hon får väl följa med ut nån dag och hälsa på Affe och provrida så får jag se hur det går så får jag ställa mig efter det. Vill ju inte att han ska bli förstörd heller. Ska ju försöka börja tävla till våren. Då måste han va helt i kondis. Det ska bli riktigt kul i alla fall.. Får vi se om det är våran grej det här med distans. :D

Senare blir det grace anatomy antar jag :D några avsnitt i alla fall.. Ska antagligen vara lite ledig imorgon.. få lite saker gjort. Jonas pratade på att han ville till biltema i karlstad. Då hinner vi ju det. Han har brandjouren idag i kr.hamn. Nej nu ska jag ut å klippa..

Ha de..

Bada tunna

Va hemma hos Johan och Carina igår och åt mat och badade tunna. Det va mysigt som fan.  Det blev tacos. Sen dracks det en massa medans man satt i den där tunnan.. Varmt och skönt. Sen innan läggdags så blev det kladdkaka med grädde. Kristoffer somnade innan vid bordet.. Haha lite för mycket av det goda för den grabben :P
Jag och Carina tog det lugnt och inte drack så mycket. Jonas va inte heller speciellt full.. sa han i alla fall :P hehe fast han verkade inge full heller.

Va ute och red innan jag åkte till bjurstjärn. Travade i två timmar.. så Affe har nog lite träningsvärk idag kan jag tänka mig. Ska dit nu alldeles snart och rida igen.. blir nog samma prosedur idag också. Han ska ju hellst komma i form till våren då jag ska testa att börja tävla lite smått. Tror faktiskt att vi kommer klara av det, i alla fall så som det känns nu. Det e bara lite mer kondis och flås som behöver bättras på så kommer det säkert att bli bra. :D

Har även fått min sadel såld. Yeppie. :P 5000 kr extra sådär är ju inte alltid fel. Ska köpa ett nytt träns till Affe och resten går väl till räkningar som vanligt. Men i alla fall.. det e ju inte pengar jag hade från början. :P

Sen ikväll blir det lungt.. några avsnitt av Grace anatomy och mys med Jonas självklart. Å lite glass kanske också.. med banan och choklad sås.. UJ va gott.. har fått dille på det. Äter det lite väl ofta. Man får väl börja träna snart så man kan fortsätta äta som jag gör.. Annars kommer jag snart rulla fram.


Nej nu ska jag dra mej ut till min Affe älskling. Han väntar säkert på mig :P han blir så glad när man kommer och han ser att han ska få komma ut och jobba lite. :D Kul att ha en sån häst som är tacksam för att man rider och ingen som går ifrån en i hagen för att han inte alls har någon lust att gå ut.

Ha de bra..

Massor med löshår.

Den här veckan har det varit massor med löshårs jobb på salongen..
Det är bra med pengar och det e faktiskt väldigt kul.. men ryggen tar stryk bara.
Men jag överlever väl förhoppningsvis.. :P
Har nästan hållt mitt nyårslöfte, bara den här veckan det blivit dåligt med ridning.
Får ta igen det i helgen. Får rida längre och hårdare då.. det blir A9 för hela slanten.
Affe älskar att vara ute och springa på A9.

Stina har fått träffa kissen nu, det gick bra.
Fast kissen tror ju atthan e kung så han fräste en del och klöstes lite när hon kom nära.
Fast han tiggde om det ibland att hon gick nära.
Han sprang ju efter henne eller så spykade han henne.
Klart man går fram då om man är hund, men hon hade respekt för honom.
Men det har bara gått bättre och bättre.

Jonas jobbar för brandkåren här i kristinehamn inatt.
Han är bara för mysig han.. mums.

Nej nu ska jag ge mig.. hoppas min sadel blir såld snart, en tjej hörde av sig idag
och va intresserad.
Får hoppas hon vill ha den, need money.

Godnatt
401694-4401694-3
      Jonas och Frida                                   Stina              

Nyårslöften

401694-2Min älskling alltid söt på bild :D Försöker sälja sadeln men det går inte så bra. Tror det kan bero på att folk inte har några pengar efter jul och nyår. Man har ju faktiskt inte fått nån lön efter det än. Jag hoppas på det i alla fall.. att det e så.. Vill verkligen bli av med den. Den ligger bara där och inte används. Och så behöver jag pengarna..

Nyårslöftet för i år är att få igång både mig och Affe, så vi kan börja prova på att rida distans till våren. Så vi ligger i hårdträning just nu. Eller ja vi rider varje dag, i alla fall minst 5 dagar i veckan. Den va så löftet va sagt.. rida minst 5 dagar i veckan.. Dressyr, ute eller hoppning det är vilket som bara vi rör på oss. Imorgon blir det dressyr i paddocken i alla fall. Idag blev det ute med Wiedar och Sara. Kul att slippa rida själv varje gång.

Funderar på att när jag väl sålt den förbannade sadeln så ska jag köpa ett sånt riktigt distans träns. Men jag har lite beslutsångest, vilken färg ska jag välja?? Rosa, grön eller gul. Hmmmmm....

nej nu ska jag lägga mig och läsa.. ska bara prata klart med jonas på msn. :P


RSS 2.0